Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

За болката и цистита

За болката и цистита

Снимка: pxhere.com

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Жените обичаме да споделяме. Особено с приятелки, особено пиейки кафе или в дълги чатове и онлайн форуми. Знаем детайли за първия път на приятелките си и със сигурност за последния първи път, можем да разкажем раждането им, все едно сме го преживели ние, наясно сме обикновено с какви средства облекчават главоболие, махмурлук, настинка, менструални болки. Разказваме им за неволите ни с пъпки, кола маска, НАП, но не и за периодите на силна болка и проблемно уриниране. А тези периоди - нека бъдем честни - не се случват никак рядко. 

Всяка втора жена е минавала през кошмара на цистита, а за някои от тях това е хронична неприятност. Появява се, когато си реши, но с особен интензитет през лятото, когато спортуваме, правим секс и взаимодействаме с други хора далеч по-активно. 

Отдавна отмина това време, в което се разглеждаше като нещо като венерическа болест, срамно състояние, за което е по-удачно да не говорим. Освен по време на вечеря или някакъв друг вид хранене, когато наистина е препоръчително темата да се отбягва, аз ви съветвам да не пазите в тайна болките си. Не само, защото олеква, като споделиш, а и понеже не се знае откъде ще изникне разковничето. При мен то се появи при едно небрежно споделяне с приятелка, че може би ще ми се наложи да пропусна сватбата на близко за мен семейство, само защото  усещам развихрянето на циститна криза. Знам, че ще отмине след няколко дена, но и знам, че докато това се случи, ще ме боли толкова, че няма да имам възможност да проследя дори речта на кума, а какво остава да участвам в младоженското хоро.

Вече знаех как да се лекувам, знаех за магическите съставки на американската червена боровинка, която може да блокира основния причинител на цистита - E.coli; знаех и че болкоуспокояващите спират болката, но и маскират един нерешен проблем. Знаех, че не трябва да се "стискам", но често нямах избор. Знаех, че това отлага елиминирането на болката, но не я унищожава. Не знаех обаче как е медицинското название на циститната болка, нито колко важно е поддържането на нормално pH, за да се преборим с нея бързо и ефективно.  

Всички тези неща научих от приятелка и от листовката на Urinal® Express pH - моето ново спасение, което беше нейното изпитано спасение, а вече е Нашето сигурно оръжие срещу киселинно pH. Защо ни е оръжие срещу киселинно pH?

Всичко започва от E.coli - бактерия, която освен че предизвиква цистита, инфектира тъканите в пикочния мехур и така довежда до киселинна среда (ниско pH). А знаете, когато си порежете пръста и го полеете с лимон какво става, нали? Щипе и пари ужасно много. И говорим за пръста ... А сега си представете това да се случи в пикочния ви мехур.

Но няма защо да ни боли! Има толкова по-приятни занимания... За съжаление част от тях увеличават риска от развитие на цистит, затова тази година преди да стегна багажа за морската отпуска се отбих в близката аптека, за да се подготвя. Мощен доставчик на ценния екстрат от американска червена боровинка е Urinal Akut®, затова само две таблетки дневно дават бърз ефект още на първия ден. Другият задължителен продукт за багажа ми е Urinal® Express pH - той неутрализира киселото pH скоростно благодарение на богатата комбинация цитрати (с алкализиращ ефект), бяла бреза и отново американска червена боровинка (с благотворно влияние върху целия уринален тракт чак до бъбреците). Ако смятате, че скоростно е казано с преувеличение, то до 30 минути как ви се струва? Това е факт. Толкова време отнема на вълшебната добавка да прояви своя ефект. Името на мъчителя ни е дизурия и ще продължи да ни мъчи, докато киселинността в уринарния тракт не се нормализира и червените американски супер боровинки не подействат. До тогава аз избирам да не ми щипе и пари и в първите два дни пия Urinal® Express pH. Може да го направите и вие, защото е препоръчителен за употреба от всички зрели жени, стига да не сте бременна или да кърмите - тогава трябва да се консултирате с лекар или да се ограничите до прием само на Urinal Akut®, иначе е най-успешна едновременната им употреба. 

С подкрепата на Urinal®

Деница Стефанова е повече момиче от града, отколкото журналист, въпреки че има 7-годишен опит зад гърба си в различни медии. Преди време решава да зареже професията и да започне да участва в нещата, които допреди само е отразявала с камера и микрофон или с диктофон и фотоапарат. Днес отново захваща познатите оръдия на труда плюс клавиатурата, за да ни покаже какво е научила от другата страна, да н...